Om Ishuset

Historien om et lille ishus med mange varianter og mange holdninger.

Siden 2003 har vi i Ishuset produceret og solgt italiensk inspireret is i Aarhus fra vores lokaler på smukke Marselisborg Havn med udsigt til skoven og havet ved Tangkrogen, som er et meget velbesøgt udflugtsmål i byen.

Vi er en familievirksomhed, og vi driver en sæsonforretning. Vi har fra dag ét besluttet os for at lave et produkt, som vi er stolte af og kan stå inde for. Vi har valgt at lave vores is, som man gjorde, dengang det hele ikke skulle gå så stærkt, og da der var tid til at kæle for tingene. Vi laver vores egen isbase helt fra bunden med dansk økologisk mælk, og vores isbase er modnet natten over. Det synes vi giver klart den bedste is.

Vi fylder vores is med kærlighed og gode råvarer, og vores ambition er at lave en af de bedste is i Aarhus. Vi insisterer stædigt på at bruge rigtige, økologiske vanillestænger, den bedste nøddepasta vi kan opdrive, 80% belgisk chokolade og mange, mange andre lækre ingredienser.

Vi ryster heller ikke på hånden, når vi fortsat selv presser hundredevis af citroner til sorbet, skræller og moser kassevis af bananer – eller i sæsonen pyner og blender ufattelige mængder af danske jordbær. Og vi bilder os ind, at det er umagen værd, og at kunderne kan smage forskellen – vi kalder det “is med holdninger”.

Vi har normalt 26 forskellige is og sorbeter i disken, hvorved vi sandsynligvis har det største udvalg af is i Aarhus. Hen over en sæson laver vi mere end 60 forskellige varianter, idet vi helst og gerne bruger sæsonens frugter og bær – og desuden kender vore kunders præferencer, når vejret skifter…

Fordi vi er en lille produktionsvirksomhed, er der ikke langt fra planlægning til praktisk udførelse. Det giver rige muligheder for at bruge de råvarer, der er superoptimale på dagen – og nogle gange hygger vi os med at lave kreative udfoldelser og smage, der måske godt kan udfordre dig… Når tiden tillader det, laver vi også vores egne ispinde, som vores kunder har taget virkelig godt imod.

Udover vores is, som vi måske er lidt uklædeligt stolte over, serverer vi også en umanerlig god kaffe – og iskaffe. Vi får også meget ros for vores milkshakes, hvor I frit kan vælge 2 kugler fra disken af vores gelato.

Vi håber, du har fået lyst til at kigge forbi…

Vil du se billeder af vores is?